Review Sony Smartwatch 3

dsc_1012

Sony Smartwatch 3 este un smartwatch cu Android Wear, unul dintre singurele smartwatch-uri care vin cu GPS și NFC la bord și cu o certificare foarte înaltă (IP68) de rezistență la apă și praf. Spre deosebire de majoritatea ceasurilor inteligente care au ecrane AMOLED, acesta vine cu un ecran Transflective, prin care vom putea citi ușor ora chiar și în bătaia soarelui.

Conținutul cutiei

Alături de Sony Smartwatch 3, vom mai primi un încărcător microUSB, un manual cu informații, un ghid de activare a versiunii premium a aplicației Todoist, prin care putem seta o listă de task-uri. Totodată cei de la Sony s-au gândit să aducă și încă două segmente pentru brățară.

DSC_1015.JPG

Design

Sony Smartwatch 3 are un design foarte simplu și nu reprezintă o evoluție față de Sony Smartwatch 2, unul dintre cele mai frumoase smartwatch-uri la vremea lansării, de aceea nu sunt prea multe de spus la acest capitol. Mie unul îmi place acest design, dar preferințele diferă. În partea frontală avem microfonul, senzorul de lumină ambientală, pe laterala dreaptă butonul On/Off, pe care de altfel îl utem folosi pentru a naviga prin interfață, o apăsare lungă ne va duce în lista de aplicații și cu o apăsare normală vom reveni la ceasul propriu-zis. La baza brățării avem logo-ul Sony. Ceasul este foarte comfortabil, se simte excelent la mână, Sony a folosit materiale calitative. Eu am testat versiunea Stainless Steel, dar din câte știu și celelalte versiuni, silicon sau piele, sunt foarte comfortabile.

IMG_3258.JPG

Hardware

Acesta este capitolul la care Sony Smartwatch 3 stă excelent. Avem specificații standard pentru un ceas, cum ar fi procesorul quad-core Snapdragon 400 tactat la 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB stocare, accelerometru, giroscop, dar avem GPS, Wi-Fi, NFC, o rezistență foarte ridicată la apă, IP 68 (putem scufunda ceasul până la o adâncime de 1,5 m, timp de 30 minute), în timp ce majoritatea ceasurilor cu Android Wear au IP 67 și o baterie de 420 mAh, una dintre cele mai mari baterii de pe un smartwatch.

Ecranul este unul Transflective (folosește lumina soarelui pentru a lumina ecranul și astfel avem o vizibilitate excelentă chiar și în bătaia soarelui și economisim baterie) de 1,6 inch cu o rezoluție de 320 x 320 pixeli. Culorile sunt puțin șterse, unghiurile de vizualizare nu sunt cele mai bune, dar oricum când vom răsuci smartwatch-ul acesta se va închide.

img_3263

Software

Pentru început, trebuie să instalați aplicația Android Wear pe telefon, aici veți putea descărca mai multe watch face-uri sau aplicații, din Google Play.

Sony Smartwatch 3 este bazat pe Android Wear, un sistem de operare dezvoltat special de Google pentru smartwatch-uri. Intrefața este bazată pe swipe-uri, gesturi, carduri asemănătoare Google Now și control vocal. Nu avem lag, totul pornesște instant și organizarea este realizată astfel:

 1. Pe prima pagină avem ceasul propiu-zis și notificările. Printr-un swipe la dreapta le vom șterge, iar prin swipe-uri la stânga putem citi mai mult, deschide în telefon, răspunde la mesaje (prin control vocal sau printr-un emoji) sau bloca aplicația. Aici vor apărea și melodiile pe care le veți asculta și puteți pune pauza sau regla volumul, alarmele, reminderele. La primirea unei notificări ceasul va vibra o dată, iar dacă vă sună cineva, ceasul va virbra în continuu, și aveți mai multe opțiuni, swipe la dreapta pentru a închide, swipe la stânga pentru a răspunde și veți putea vorbi de pe telefon,epntru că ceasul nu are difuzor, swipe în sus pentru a trimite un mesaj predefinit sau puteți acoperi ecranul cu palma, pentru a-l trece pe Silent. Prin apăsarea îndelungată a ceasului, veți putea alege dintr-o mulțime de watch face-uri.
 2. Pe a doua pagină, accesibilă printr-un swipe la stânga sau printr-o lungă apăsare a butonului Power, aveți lista de aplicații: Google Maps, Weather, Cronometru, Timer, Google, Alarmă, Find my Phone, Flashlight, Keep, Reminders, Setări, Together, Play Music, Music și OfficeSuite. Eu unul am mai instalat Shazam,  Calculator, Google Fit și Translate, aplicațiile pe care le-am considerat importante.
 3. Pe a treia pagină, aveți agenda telefonică.
 4. Pe a patra pagină aveți Google Now, unde puteți pune întrebări sau seta alarme, remindere, suna pe cineva sau trimite un mesaj, desigur în engleză.

img_3264

Baterie

După cum am mai amintit, Sony Smartwatch 3 vine cu o baterie de 420 mAh, una dintre cele mai mari de pe un smartwatch și asta se observă în autonomie. Eu unul am reușit să prind până la 2 zile de utilizare, excelent pentru un smartwatch. Ecranul Always-on a fost dezactivat, Wi-fi-ul și locația activate doar la nevoie, am primit notificări, am adresat întrebări lui Google Now, am setat alarme, remindere, am folosit calculatorul și Shazam, deci un regim mediu de utilizare. Mai multe detalii aveți aici.

DSC_1034.JPG

Preț

Puteți achiziționa Sony Smartwatch 3 în diferite versiuni: Stainless Steel la aproximativ 900 lei și cele din silicon la aproximativ 800 lei. Din punctul meu de vedere, faptul că la sub 1000 lei, avem la dispoziție Smartwatch 3 cu brățară din metal este excelent. În plus, față de alte smartwatch-uri acesta are GPS, Wi-Fi, NFC și o rezistență foarte ridicată la apă.

Concluzie

Am ajuns la finalul recenziei. Pot confirma că Sony Smartwatch 3 este un dispozitiv excelent, însă trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a achiziționa un smartwatch. În general, acesta sunt controllere pentru telefon, „centre de notificări”, dispozitive pentru fitness, dar după cum am observat uneori pot fi mult mai mult de-atât.

Mai jos aveți punctele Pro și Contra și review-ul video.

PRO:

 • ecranul excelent, chiar și în bătaia soarelui
 • autonomia de-a dreptul excelentă
 • GPS, Wi-Fi, NFC, certificare IP 68 pentru rezistența la apă și praf
 • fără lag
 • port de încărcare microUSB

CONTRA:

 • amplasarea portului microUSB
 • design-ul prea simplu. Ceasurile sunt elemnte de fashion, Sony ar fi putut să-și dea mai mult silința la acest capitol.
 • întârzierea care apare la răsucirea brațului
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s